Opptak fra webinar: Maritim ammoniakk - en oversikt

 

Ocean Hyway Cluster har arrangert et webinar som ga en oversikt over ammoniakkprosjekter i Norge, der vi inviterte med oss klyngemedlemmene Amon Maritime og Azane Fuel Solutions. Opptaket er nå tilgjengelig!

 Agenda

  • Intro – hvorfor samles vi? 
    Celine Solstad, Ocean Hyway Cluster

  • Ammoniakk i Norge – infrastruktur, Celine Solstad
    Ocean Hyway Cluster 

  • Maritimt bruk av ammoniakk, Karl Fredrik Vistad, Amon Maritime 

  • Bunkring av ammoniakk, Håkon Skjerstad, Azane Fuel Solutions 

For å sikre at fartøysprosjekter vil bli realisert, har Enova åpnet for søknader for støtteprogrammet «ammoniakk i fartøy», som presentert i tidligere webinar(dette var et members only webinar, og ligger på medlemsområdet vårt). Enova vil gjennom competative bidding dekke opptil 80% av investeringskostnaden for merkostnader knyttet til ammoniakkdrift vs. Fossil drift, med hensikten om å etablere en fungerende verdikjede for ammoniakk som drivstoff i den maritime sektoren i Norge. I tillegg har også Equinor nylig åpnet for tilbud på nybygg av forsyningsskip som går på ammoniakk.

I tillegg til finansiell, teknisk og organisatorisk modenhet, stiller Enova krav til intensjonserklæringer med relevante aktører for kjøp av ammoniakk og antatt bunkringslokasjoner. I webinaret viste vi en oversikt og status over planlagte ammoniakkprosjekter i Norge basert på våre databaser, inkludert produksjon, bunkring og fartøy.

 I webinaret fikk vi også med oss Amon Maritime ved Karl Fredrik Vistad, som kunne fortelle litt om ammoniakk som maritimt drivstoff og deres planlagte fartøysprosjekter. Håkon Skjerstad i Azane Fuel Solutions avsluttet webinaret med å fortelle om deres planer for bunkring av ammoniakk og hvilke løsninger de tilbyr.

Vi planlegger flere webinarer om maritim ammoniakk – ta kontakt med Celine på mail, celine@oceanhywaycluster.no, hvis dere har temaer dere ønsker skal gjennomgås i fremtidige webinarer.


Webinaret er på norsk og opptaket kan du se nedenfor.


 

Karoline J Vågsholm

Communications Manager
+47 920 55 369
karoline.vagsholm@oceanhywaycluster.no
LinkedIn

 
 
Previous
Previous

Infrastruktur for ammoniakk i Norge

Next
Next

Norwegian Hydrogen secures EU grant of over 100 million NOK for the CONVEY project at Hirtshals Port